Novosti

 

BOLNIKI IZ MEŽIŠKE DOLINE:

dobrodošli ste v naši pulmološki ambulanti.

S seboj prinesite zadnji pulmološki izvid in po možnosti CD s posnetkom pljuč.

 

AMBULANTA BO ZAPRTA ZARADI DOPUSTA:  od 28. aprila do 29. aprila 2022. 

NASLEDNJA ŠOLA ASTME BO: 19.05.2022.

NASLEDNJA ŠOLA KOPB BO: 19.05.2022.

OGLEJTE SI NOVICE NA FB PULMORADIX

RESPIRATORNI POLIGRAF Z 1 KANALNIM EEG: pridobili smo dva aparata za preučevanje spanja in ocene aktivnosti možganske skorje. Zaznamo lahko število prebujanj, učinkovitost in tajanje spanja in bolj natančno oceno števila prekinitev dihanja med spanjem.  

pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30478923/

 

WatchPAT 300: gre za inovativno metodo preučevanja spanja na podlagi tehnologije PULZNE ARTERIJSKE TONOMETRIJE. Gre za nadstandardno metodo snemanja spanja,ki se v Sloveniji šele uveljavja. V ameriških smernicah spalne medicine (AASM) je priznana kot primerljiva metoda preučevanja spanja. Aparatura velikosti zapetne ure s senzorjem na kazalcu in mikrofonom nad prsnico je enostavna, med spanjem neopazna in nemoteča in odličen približek 7-kanalni PSG!

www.itamar-medical.com/patients/watchpat-home-sleep-testing/

SODELOVANJE S PULMOLOGINJO V LJUBLJANI: triažni pregled se lahko opravi v ambulanti dr Sonje Kambič, specialistki interne medicine. Respiratorno poligrafijo odčita dr Igor Koren osebno. Nadgradnja diagnostike in terapije se lahko opravi v ambulanti dr. Korena v Slovenj Gradcu.   

SODELOVANJE S SPECIALISTOM ORL V CELJU: dr Matej Delakorda, dr. med. specialist otorinolaringolog opravlja konzilijarno nadgradnjo in posege v sklopu smrčanja in obstruktivne apneje v spanju v Medicinskem centru Paracelzus v Celju. Več podatkov je na povezavi: www.orl-delakorda.si

EKIPA INFO@NAJBOLJSI.SI nas je po mnenju bolnikov izbrala kot najboljšega pulmologa meseca oktobra 2015. Objavili so članek (blog), o naši diagnostiki smrčanja in motenj dihanja v spanju, ki je na spodnji povezavi:  http://najboljsi.si/blog/zavod-pulmoradix

ZARADI  IZRAZITEGA  POVPRAŠEVANJA  PO  DIAGNOSTIKI  MOTENJ  DIHANJA  V  SPANJU  POKLIČITE  NAŠO  EKIPO, DA IZBEREMO ZA VAS NAJBOLJŠO VARIANTO.

NA ŽALOST SE ČAKALNA DOBA ZA RESPIRATORNO POLIGRAFIJO IZ MESECA V MESEC PODALJŠUJE!                                                                                                                                                                                     

MOTNJE DIHANJA V SPANJU  OBRAVNAVAMO NA NAPOTNICO ZA  PREUČEVANJE SPANJA.              

NAROČANJE NA DIAGNOSTIKO MOTENJ DIHANJA V  SPANJU: 

PRIJAVA NA PREUČEVANJE SPANJA PREKO E-PORTALA NI MOŽNA!!!

 

 

UTRINKI:  PRED PANDEMIJO COVID-19:  LANZAROTE (zgoraj) IN MADEIRA (spodaj)